Pelletskamin med vannvarmeveksler

Mange velger å benytte vannrør i gulvene for å varme opp boligen sin. Vannet i rørene kan varmes opp av flere energibærere. Det kan f.eks brukes strøm, olje, eller bioenergi i form av ved eller trepellets.
Selv om vi lever i et land med forholdsvis lange og kalde vintre, har det i Norge tradisjonelt vert rimelig å holde varmen i huset. Strømmen har vert billig, og det har vert enkelt å få tak i rimelig ved. Oljen har også vert billig, og dermed vert et godt alternativ for enkelte.
Slik har det vert. I dag er det annerledes. Både strøm og olje er blitt dyrere. Å bruke ved er også blitt en dyr løsning for mange. Det kan derfor være vanskelig å velge hva man skal bruke til å varme opp huset sitt.
Derfor er det med glede vi kan presentere trepellets som et meget godt alternativ til de tradisjonelle energibærerne. I tillegg til at trepellets kan brukes i pelletskaminer, kan trepellets brukes i sentralvarmeanlegg for produksjon av varmtvann til gulvvarme, radiatorer og varmt forbruksvann.
Sentralvarmeanlegg i stuen
Vaksdal Biobrensel AS importerer og selger pelletskaminer fra Calimax GmbH i Østerrike.
Calimax har nettopp presentert et interessant alternativ til sentralvarmeanlegg for plassering i fyrrom. De produserer en pelletskamin som i tillegg til varmluft også leverer varmt vann. Pelletskaminen "Twist" fra Calimax er en nyvinning som vi tror virkelig vil bli en populær varmekilde i de norske hus og hjem. Denne unike kombinasjonen mellom varmluft - og varmtvannsoppvarming, vil gi deg det beste fra begge.
Ved å plassere pelletskaminen sentralt i huset, f.eks i stuen, vil denne ta mye av oppvarmingsbehovet i form av behagelig varm luft. Det resterende oppvarmingsbehovet kan pelletskaminen dekke ved hjelp av varmtvann i badegulv, vaskeromsgulv osv. I tillegg til alt dette vil pelletskaminen kunne gi nok energi til å forsyne deg med det varme forbruksvannet du trenger.
På denne måten kan du få en fin sentral oppvarmingskilde i stuen din, som i tillegg til at den er effektiv, også er fin å se på. Du vil få en peis i stuen som gir deg all den varmen du trenger, og som også er enkel og rimelig å bruke

.Veiledende utsalgspris inkl.Mva*
10kW: 49800,-
*Vi gjør oppmerksom på at dette er veiledende priser. De kan variere noe fra forhandler til forhandler.